Nyhed

Fyraftenssang

En lille tradition fra Hernings købstadsjubilæum i 2013 lever videre efter 11 år, nemlig fyraftensang, som går på skift mellem byens caféer og Biblioteket i Herning. Netop biblioteket lægger rammer til det kommende arrangement torsdag 18. april kl. 17.

Dermed bidrager valgmenighederne i Herning og Gjellerup til, at sangglæde og fællesskab kan udfoldes mange steder i Herning. Morten Kvist var i sin tid initiativtager og tovholder, og nu fører hans afløser, Jonas Jochumsen, traditionen videre. Fra Platformen i biblioteket vil han introducere de udvalgte sange fra Højskolesangbogen. Hans kollegieven fra studietiden i København trakterer klaveret. Det er Gustav Purreskov, som kommer fra Ribe, spiller i bandet Roots in Suits, og angiveligt er glad for at spille i det brogede jyske landskab.

Fyraftensang er arrangeret i et samarbejde mellem Herning Korforening, Herning Højskoleforening, Herning & Gjellerup Valgmenigheder og Herning Amatør Symfoni Orkester. Alle er velkomne, det er gratis, og man er velkommen til at tage forfriskninger med fra caféen. Tilmelding er ikke nødvendig.

Flere nyheder