Kalender - februar 2020

Søndag den 2. februar kl. 16.00:
Vesper i Herning Valgmenighedskirke

En vesper er en aftengudstjeneste (vesper = aften, latin) og var oprindeligt navnet på en af de tidebønner, der blev (og bliver) afholdt i de kristne klostre.

Vi afholder vores egen udgave i samarbejde med MidtVest Pigekor.

H.U.F.H.’s Vinterprogram

Mandag den 3. februar 2020 kl. 19.30
Lone Vesterdal, forfatter og præst ved Bramdrup Kirke.

At finde fodfæste på trods af små og store bump på livets vej…

Se hele H.U.F.H.'s vinterprogram på www.hufh.dk

Onsdag den 5. februar kl. 19.30:
’Litterær onsdag’ på Hammerum Friskole:
Vi læser ”De dødes rige” af Henrik Pontoppidan, udkommet i årene 1912-16.

”De dødes rige” er sammen med ”Lykke-Per” en klassiker i dansk litteratur og fås derfor i flere udgaver.
Ved gennemgangen bruger jeg en paperback udgave fra 2014 med forord af Jens Smærup Sørensen.

Alle er velkomne.
Kaffe og brød 50 kr. pr. gang.

Højskoledage i februar
Lørdag den 22. - 23. februar

Herning Valgmenighed indbyder til højskoledage lørdag den 22. og søndag den 23. februar 2020 på Herning Friskole.

Lørdag den 22. februar kl. 12.30
Foredrag ved professor i idéhistorie Hans Jørn Schanz, Århus:

Tilgivelsens betydning sammen med løftet hos Hannah Arendt.

I Arendts samfundstænkning dukker der pludselig et par halvreligiøse begreber op, nemlig løfte og tilgivelse. Foredraget vil afdække deres afgørende betydning.

Hannah Arendt (1906, Hannover - 1975 i New York) var tysk politolog og filosof af jødisk afstamning.

Hannah Arendts forfatterskab er i de sidste 20 år blevet mere og mere læst, og der refereres til hende fra alle sider. Hun blev kendt i den store offentlighed, efter at have dækket retssagen i 1960 i Jerusalem mod Adolf Eichmann for The New Yorker. Selv sagde hun: "Jeg må se den mand, der næsten nåede at tage mig." Hendes bog ”Eichmann in Jerusalem – On the Banality of Evil” stammer fra disse artikler og er således en reportage blandet med filosofiske refleksioner.

Arendt taler her om ondskabens banalitet: Eichmann begik ikke sine forbrydelser ud fra ondskab, men fra en bureaukratisk ansvarsfralæggelse og opfyldelse af sine pligter som statsansat. Ondskabens banalitet er knyttet det moderne og følger således med massesamfundet, bureaukratiseringen og anonymiteten.

Lørdag den 22. februar kl. 15.00
Foredrag ved cand. mag, journalist og forfatter Ulla Hinge Thomsen:

Derfor skal du tilgive – og sådan gør du

Et foredrag om tilgivelsens fordele og faser – og en historie fra det virkelige liv

Kender du det, at nogen har overtrådt dine grænser, forbrudt sig mod din tillid eller slet og ret været tarvelige? Og at du ikke kan slippe følelsen af nid og nag, men bliver ved med at være vred? Det gør jeg. Derfor har jeg skrevet bogen Tilgiv – sådan kommer du videre. Fordi forskellige kloge mennesker, herunder en præst, en hjerneforsker og en buddhistisk nonne, har overbevist mig om, at det er sundere at tilgive end det modsatte – og fordi jeg synes, det er svært. I foredraget vil jeg fortælle, hvorfor tilgivelse er godt at kunne, hvordan vi kan gribe det an, samt en historie fra det virkelige liv, som inspirerede mig til at arbejde med tilgivelse i første omgang.

Ulla Hinge Thomsen Hun har bl.a. skrevet bestselleren ”Særligt sensitiv – guide til det gode liv” og ”Tilgiv – sådan kommer du videre.”

Lørdag den 22. februar kl. 17.30 – 19.30

Vin, tapas og sang –

Søndag den 23. februar

Gudstjeneste i Herning Valgmenighedskirke kl. 10.30
Prædikant: Billedkunstner og musiker Carsten Dahl

Liturg: Valgmenighedspræst Morten Kvist

Efter gudstjenesten er der sandwich og kop kaffe

Kl. 12.30 (ca.):
Carsten Dahl interviewes af Morten Kvist

Højskoledagene afsluttes med en mindre koncert af Carsten Dahl.

Marts