Kalender - april 2020

I forbindelse med koncerter i Herning Valgmenighedskirke har Herning valgmenighed 12 gratis billetter til uddeling efter ’først-til-mølle’ princippet.

Skriv til forretningsfører Karin Brammer kbr@h-g-valgmenighed.dk for at få en billet.

H.U.F.H.’s Vinterprogram

Mandag den 6. april 2020 kl. 19.30
Generalforsamling.

Torsdag den 16. april kl. 12.45
Fernisering i Hammerum

Igen i år vil 3. klasse på Hammerum Friskole fremtrylle billeder til ophæng i vores kirke før Palmesøndag, bistået af deres lærer Miriam Kjærsgaard.

Billedet bliver klar til, at vi fejrer konfirmation med 2 hold konfirmander.
Det kristne symbol ’fisken’ indgår i billedet. Det blev første gang brugt i det 1. århundrede. Symbolet er brugt af mange religioner før, og var derfor et fornuftigt valg, så de forfulgte kristne kunne agere uden at vække stor synlighed. Kirkefaderen Augustin har også omtalt symbolet i det skelsættende værk ”Om Guds By”.

Fisken kom fra begyndelsen til at repræsentere både Jesus og dem, han frelste, og er brugt som udsmykning i adskillige moderne kirker. Desuden indgår fisken i flere af de kendte fortællinger fra Bibelen. Forbogstaverne i fisk på græsk tydes som begyndelsen
af ordene ”Jesus, Kristus, Guds Søn, Frelser”.

I Matt. 4.18-22 siger Jesus til nogle af sine disciple, som var fiskere: ”Kom, følg mig, så vil jeg gøre jer til fiskere af mennesker”. Denne livgivende befaling og udtalelse, har vi fortsat brug for i dag.

Vi vil hygge os som vanligt med noget spiseligt og drikkeligt. Morten Kvist vil fortælle om billedet set fra hans vinkel i kirken, nemlig fra prædikestolen.

Karen Marie Holm

Torsdag den 16. april kl. 17.00
Fyraftensang på Cafe Dyrby

Vi synger nye og gamle danske sange, kendte og mindre kendte i ca. en time, medens der er mulighed for servering af drikkevarer.

Ved klaveret Lars Sørensen.
Gratis entré, alle er velkomne.

Marts